Herstructurering

Voor groentegewassen als tomaat en paprika is er in gerenommeerde glastuinbouwgebieden als Westland en Oostland al enige jaren (te) weinig ruimte om te kunnen groeien en hebben veel ondernemers zich gevestigd in andere gebieden in Nederland waar ruime percelen grond beschikbaar zijn. Fusies van een aantal van deze partijen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een nieuwe herstructureringsronde.

Voor de sier- en potplantenteelt liggen er nog volop mogelijkheden voor de toekomst in de "oudere" glastuinbouwgebieden van Nederland en is in veel gevallen een herstructurering van twee of meerdere aaneengesloten bedrijven een goede oplossing om bedrijven klaar te maken voor de toekomst. Een herstructurering van een bestaand glastuinbouwgebied vraagt altijd om een lange adem waarbij wet en regelgeving een belangrijke factor is. Wet natuurbescherming, bodemonderzoeken en vergunningen trajecten zijn onder andere procedures die doorlopen moeten worden. Hierbij zijn het de fiscale en juridische elementen die als rode draad door het proces de aandacht vragen.

Door jarenlange ervaring met deze processen kan ik u de informatie leveren om juiste beslissingen te kunnen nemen, of u nu uw bedrijf gezamenlijk met buren wenst te verkopen of dat u juist met een nieuwe vestiging de toekomst in wil gaan.